Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 77 10 150

Οδηγία «βόμβα» της Ε.Ε.

Οδηγία «βόμβα» της Ε.Ε.

Οδηγία «βόμβα» της Ε.Ε.

Την πλήρη κατάργηση από τα κτήρια των καυστήρων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040 ζητά από τα κράτη μέλη η Κομισιόν με τη νέα αναθεωρημένη Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων.
Αν και ο στόχος αυτός θεωρείται μέχρι και ανέφικτος, ειδικά στην Ελλάδα που η θέρμανση των κατοικιών βασίζεται στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, η νέα οδηγία δίνει με έμφαση στα παλαιότερα κτήρια και ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των κτηρίων.

Πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο ο συγκεκριμένος αντίκτυπος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, στα σπίτια και στους χώρους εργασίας τους, ενώ θα μειώσει τους λογαριασμούς ενέργειας.

Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει επίσης την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης σύμφωνα με το σχέδιο REPowerEU και θα αποτελέσει ισχυρό οικονομικό κίνητρο για καθαρότερα κτίρια στην ΕΕ.

Share this post:

Σχετικές αναρτήσεις:

Παράταση Για Τις Δήλωσεις Καθαρισμού Οικοπέδων Στην Ψηφιακή Πλατφόρμα

Τι θα γίνει με το κέντρο; Με την κατασκευή του έργου, πολλά κτίρια αναμένεται να αποδεσμευτούν στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για την αξιοποίηση αυτών των ακινήτων,...

Θέλετε να Γίνετε Μεσίτης Ακινήτων;

Θα σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε την καριέρα και την εμπειρία σας.
Μάθετε Πως!